FORSIDEN

Gårdbutik

Selvpluk

Presse

 

Find vej

 

 

Plantagen

Æbler

Pærer

Kirsebær

Blommer

Hindbær

Brombær

Æblemost

Galleri

 

 

 

 

 

 

Velkommen til Karensminde Frugtplantage

Karensminde Frugtplantage

I frugtplantagen dyrkes der æbler, pærer, blommer, sød kirsebær, hindbær og brombær. Frugterne sælges i egen gårdbutik, som ligger ved Odder nær Århus. Horsens Skanderborg

Et bredt udvalg af frugt kan købes i gårdbutikken i gennem sæsonen, så kom og smag på den dejlige friske frugt. Der er også mulighed for selvpluk.

PROJEKT TUNNELDYRKNING AF KIRSEBÆR, SAMT CA KASSER TIL LAGRING

Klimatiske udfordringer, som tager livet af vores træer, og ofte koster hele udbyttet, enten på grund af nattefrost når kirsebærtræerne blomstrer, eller på grund af revnede bær efter regnvejr når kirsebærrene er tæt på høst, har nu fået os til at afprøve nye dyrkningsformer.

Derfor har vi nu sat 3 tunneller op til at beskytte både kirsebærtræer og bær.

Vi har de seneste år også haft store udfordringer med hensyn til frost i blomstringsperioden. Det er muligt at have en lidt højere temperatur i tunneller end uden for tunneller, så forhåbentlig kan vi undgå nattefrost i tunnellerne.

Vores mål er at vi skal have kirsebær til både selvpluk og butik hvert år. Selvom det nok er lidt urealistisk selv med tunneller, så er vi håbefulde med at det alligevel kan lade sig gøre at komme et godt stykke af vejen.

Vi har været så heldige at få tilskud til tunneldyrkning af sødkirsebær og hindbær i følge Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Derudover har vi fået tilskud til en Frostbuster maskine. Den kan bruges til at hæve temperaturen i tunnellerne når der er nattefrost. Den kan også bruges i resten af plantagen, men det virker bedre når der er en tunnel, som kan holde på varmen.

Vi ville også gerne opbevare frugten i CA kasser for at fremme holdbarheden af frugten uden brug af kemi.
Desværre fik vi afslag på kasserne, men vi har søgt på dem igen til 2016 og håber meget på at få tilsagn denne gang.

             
             
             

             Karensminde frugtplantage: Eriksmindevej 38, 8300 Odder, mobil: 50958196i