FORSIDEN

Plantagen

Æbler

Pærer

Kirsebær

Blommer

Hindbær

Brombær

Æblemost

Gårdbutik

Selvpluk

Galleri

Find vej

 

 

 

        Blommesorter - Karensminde Frugtplantage 

Blommer

Blommehøsten starter i august med de tidlige sorter Meritare og Opal. Høsten forsætter helt ind i oktober, hvor sæsonen slutter med sorterne Valor og Presenta.

Skema over salgstidspunkter for blommer:

 
 

Aug.

Sept.

Okt.

Meritare

X

   
Opal

X

X

 
Anita

 

X

 

Hanita

 

X

 

Reine Claude d'Oullins

 

X

 

Ive

 

X

 

Avalon

 

X

 

Victoria

 

X

 

Jubilæum

 

X

 

Valor

 

X

X

Presenta

 

 X

 
Meritare
 
Meritare kommer fra Balsgård i Sverige. Det er en krydsning mellem Opal og Ontario. Sorten giver store blommer der er rødviolette med gult frugtkød. Blommen er fast, sød, saftig og velsmagende.

 

Opal
 
Opal er fremavlet i Alnarp, Sverige i 1926. Det er en krydsning mellem Reine Claude d'Oullins og Early Favorite. Frugterne er runde og rødlige og smager svagt syrlig og aromatisk.
 
Anita
 
Anita er fra Balsgård i Sverige og er en krydsning mellem Laxtons Early og Ruth Gerstetter. Frugten er rund til oval og violet på gulgrøn bund. Blommen har et gulhvidt og fast frugtkød er smager syrligt.
 
Hanita
 
Hanita er fra universitetet i Hokenheim og kom i handlen i 1992. Det er en krydsning mellem President og Auerbacher fra 1980. Blommen er lang-oval og mørkeblå med en let violet skyggeside. Frugtkødet er middelfast, saftigt og smager syrlig-sødt.
 
Reine Claude d'Oullins
 
Reine Claude d'Oullins er fra en samling i Frankrig omkring 1860. Frugten er stor, rund og gulgrøn og smager dejlig sød. Blommen har en kort holdbarhed.
 
Ive
 
Ive kommer fra Balsgård i Sverige, 1977. Det er en frøplante af Reine Claude Althans. Frugten er svag oval, blårød og ret ensartet. Frugtkødet er saftig og sødt.
 
Avalon
 
Avalon er fra Long Aston i England. Blommen er et afkom efter Reeves. Frugten er stor, rundoval og rødviolet med gul baggrund. Den smager syrlig-sød og har et fast frugtkød.
 
Victoria
 
Victoria er fra England (1840) og opkaldt efter Dronning Victoria. Frugten er rød-orange, oval og kan blive ret stor hvis den udtyndes. Blommen har en sødlig til svagt syrlig smag og en god aroma.
 
Jubilæum
 
Jubilæum er fra Balsgård i Sverige. Den er en krydsning mellem Gigant og Yakima fra 1984. Frugten er stor og oval, med en mørkviolet til rødlig farve. Blommen har en meget fin syrlig-sød smag og en let duft, den er særdeles velegnet som dessertblomme.
 
Valor
 
Valor kommer fra Ontario i Canada. Det er en krydsning mellem Imperial Epineuse og Grand Duke. Blommen er oval og mørkeblå med en let violet skyggeside. Den har et gult frugtkød, en stærk duft og en dejlig syrlig-sød smag der kommer fra et højt sukker/syreindhold.
 

 

 

             Karensminde frugtplantage: Eriksmindevej 38, 8300 Odder,  mobil: 50958196i