FORSIDEN

Plantagen

Æbler

Pærer

Kirsebær

Blommer

Hindbær

Brombær

Æblemost

Gårdbutik

Selvpluk

Find vej

 

 

 

 

        Pæresorter - Karensminde Frugtplantage 

Pærer

Man kan købe friske håndplukkede pærer i gårdbutikken direkte fra plantagen fra september til december. Nedenfor ses salgstidspunktet for de enkelte sorter samt billeder og sortsbeskrivelser af de pæresorter, som findes i plantagen. Clara Friis Clara Frijs

Skema over salgstidspunkter for pærer:
 

 

Sept. 

Okt.

Nov.

Dec.

Clara Frijs Clara Friis

x

x

 

 

Clapps Favorit

x

 

 

 

Concorde

 

x

x

 

Conference

 

x

x

 

Comice

 

x

x

x

Alexander Lucas

 

x

x

x

Fondante de Charneu

 

x

 

 
 
 

Clara Frijs Clara Friis
 
Clara Frijs er en dansk pære fra Skensved, der blev opdaget i 1850'erne. Pæren er middelstor og grøn, men den bliver gul, undertiden med en rød kind, når den bliver moden. Frugtkødet er saftig og sprødt med en fin smag. Clara Frijs er en spisepære, der også er god til desserter og bagværk.

 


Clapps Favorit
 
Clapps Favorit kommer fra Massachusetts, USA og er fra før 1860. Frugten er middelstor til stor og typisk pæreformet. Den har matgrøn dækfarve der på solsiden får brunrøde striber og marmoreringer. Frugkødet er ret fast og noget grov. Smagen er god og sødlig med svag aroma.
 

Concorde
 
Concorde kommer fra East Malling, England (1984). Den er en krydsning mellem Doyenne de Comice og Conference. Frugten er middelstor og har en lidt aflang form. Den er saftig og sød i smagen.
 

Comice (synonym: Doyenne de Comice)
 
Comice er fransk fra 1849. Frugten er stor, oftest topformet med uregelmæssige kanter og noget buklet. Frugten er middelstor og har lidt aflang form. Den er saftig og sød i smagen.
 

Conference
 
Conference er en gammel engelsk sort fra Sawbridgeworth, England. Pæren er middelstor og har en noget varierende form, ofte med en lang smal hals der også kan være krum. Frugten har en matgrøn grundfarve der senere bliver gullig. Karakteristisk for sorten er også en stærk rustdannelse der først er grå men senere bliver brunlig til gulbrun i farven. Frugtkødet er saftigt og sødt med en fin aroma.
 

Alexander Lucas
 
Alexander Lucas blev fundet vildt voksende i omegnen af Blois i Frankrig omkring 1870. Frugten er ret stor og regelmæssig ægformet. Grundfarven er grøngul og bliver når den er fuldt moden lysegul. Solen kan af og til give frugten en svag rødme. Pæren har et hvidgult frugtkød der er fint men noget kornet omkring kernehuset. Smagen er svag syrlig-sød.
 

Fondante de Charneu
 
Fondante de Charneu menes at være belgisk fra ca. 1850. Pæren er stor med noget uregelmæssig form. Frugten har en gulgrøn dækfarve med rødbrune striber på solsiden. Frugtkødet er finkornet og smagen er syrlig-sød med en god aroma

 

             Karensminde frugtplantage: Eriksmindevej 38, 8300 Odder, mobil: 50958196i